Αυτός ο χρήστης δεν έχει προσθέσει όλες τις πληροφορίες στο προφίλ τους ακόμα.
Ο Καζαρλής Σπυρίδων του Αθανασίου είναι Καθηγητής τακτικής θέσης και υπηρετεί στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας από το 2002. Είναι Διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος του ίδιου Τμήματος του Α.Π.Θ. από το 1998. Έλαβε Υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για διάκριση στις σπουδές, για τα έτη 1985-86 και 1986-87 στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ του Α.Π.Θ. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Τεχνικό Σώμα κατά την οποία αποφοίτησε από την Σχολή Εκπαίδευσης Τεχνικών Τηλεπικοινωνιών του Στρατού (Σ.Ε.Τ.ΤΗΛ) με βαθμό αποφοίτησης 19.37 (με άριστα το 20) και εργάστηκε σε ερευνητικό πρόγραμμα στο Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας Στρατού (ΚΕΤΕΣ).
Υπήρξε για αρκετά χρόνια ελεύθερος επαγγελματίας – προγραμματιστής εφαρμογών Η/Υ και συνεργάστηκε με μεγάλες εταιρείες όπως ο ΟΤΕ και η CITIBANK. Έχει εργαστεί επί τέσσερα (4) έτη στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ως Επιστημονικός Συνεργάτης και έχει διδάξει στην Ένωση Ελλήνων Φυσικών και στο North College.
Έχει δημοσιεύσει πάνω από 30 επιστημονικές εργασίες για τις οποίες έχει λάβει πάνω από 500 ετεροαναφορές και έχει συγγράψει πάνω από 12 βιβλία που διανεμήθηκαν στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από δεκαέξι (16) ερευνητικά προγράμματα: οκτώ (8) του Α.Π.Θ., επτά (7) του Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας, και ένα (1) του Τ.Ε.Ι. Καβάλας, όντας Επιστημονικός Υπεύθυνος σε τρία από αυτά και Ιδρυματικός Υπεύθυνος του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας για το Πρόγραμμα Αρχιμήδης ΙΙΙ με 10 υποέργα. Υπήρξε μέλος της επιτροπής προγράμματος (Program Committee) σε αρκετά διεθνή συνέδρια.
Στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας είναι Διευθυντής του Τομέα «Αρχιτεκτονικής Η/Υ & Βιομηχανικών Εφαρμογών» του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ από το 2005, μέλος της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Ιδρύματος και μέλος του Συμβουλίου του Κέντρου Υποστήριξης Τεχνολογιών Επικοινωνιών και Πληροφορικής (ΚΥΤΕΠ).
Είναι Μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Αριστείας EVONET (EVOlutionary Computation NETwork of excellence) από το 1996. Μέλος της Επιτροπής Έρευνας (Research Committee) του EVONET. Μέλος της Ομάδας Εργασίας “Evolutionary Design” του EVONET. Είναι κριτής άρθρων σε αριθμό επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων. Είναι μέλος της IEEE, του IEEE Computational Intelligence Society και του IEEE Computer Society. Τέλος είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: Αρχιτεκτονική Η/Υ, Εξελικτική Υπολογιστική, Γενετικοί Αλγόριθμοι, Εξελικτικό Υλικό, Υπολογιστική Ευφυΐα, Μηχανική Ευφυΐα, Προγραμματισμός Η/Υ, Αντικειμενοστραφής & Οπτικός Προγραμματισμός, Μικροεπεξεργαστές, Γλώσσες Μηχανής, Λειτουργικά Συστήματα, Βελτιστοποίηση με Περιορισμούς, Χρονοπρογραμματισμός, Ωρολόγια Προγράμματα.