ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΚΥΚΛΟ 2020-2021

Καλούνται οι φοιτητές του ΠΜΣ Ρομποτικής να ενημερωθούν για τις αναθέσεις Διπλωματικών Εργασιών, που έγιναν με βάση την αναρτημένη λίστα και τις προτιμήσεις που καταγράφηκαν.
Οι φοιτητές που αναλαμβάνουν θέμα, καλούνται να επικοινωνήσουν με τους επιβλέποντες καθηγητές, ώστε να λάβουν οδηγίες εγκαίρως για την έναρξη της εκπόνησης του θέματος. Ο χρόνος εκπόνησης είναι τυπικά ένα ακαδημαϊκό εξάμηνο. Παράταση δίνεται μόνον με εισήγηση του επιβλέποντα, εφόσον συντρέχουν τεκμηριωμένοι λόγοι.
Επισυνάπτεται ο κατάλογος των αναθέσεων.

Ανακοίνωση Διπλωματικών Εργασιών

Ανακοινώνεται στους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΜΣ της Ρομποτικής ο κατάλογος των θεμάτων των Διπλωματικών Εργασιών που πρόκειται να ανατεθούν. Για περιλήψεις των θεμάτων οι φοιτητές μπορούν να κοιτάξουν στο ακόλουθο link
Σε κάθε θέμα Διπλωματικής Εργασίας αναφέρεται ο επιβλέπων καθηγητής.
Η διαδικασία ανάθεσης θεμάτων έχει ως εξής:
Κάθε μεταπτυχιακός φοιτητής που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τις υποχρεώσεις παρακολούθησης του Α και Β εξαμήνου σπουδών και έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις για το Α και Β εξάμηνο, πρέπει να μεταβεί στη φόρμα Google και να επιλέξει με σειρά προτεραιότητας πέντε θέματα (και όχι λιγότερα) Διπλωματικής Εργασίας. Η επιλογή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την αποκλειστική προθεσμία 30-6-2021.
Στη συνέχεια, η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ θα αποφασίσει για τις αναθέσεις και θα ενημερώσει τους φοιτητές.
Σε περίπτωση που εμφανιστούν διενέξεις στην επιλογή θεμάτων, θα επιλυθούν σε συνεννόηση με τους φοιτητές.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ της Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος
Καθηγητής

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – Ακαδημαϊκό έτος 2021-2022

Καλούνται οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ρομποτική του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στις Σέρρες, να καταθέσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά της υποψηφιότητάς τους. Η πρόσκληση αυτή αφορά στον κύκλο λειτουργίας του προγράμματος που ξεκινά κατά το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών είναι η Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να ανατρέξουν για πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του ΠΜΣ στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (robotics.ihu.gr).
Το κείμενο της πρόσκλησης μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ 26-5-2021: Μηχανική Μάθηση στη Ρομποτική και στην Εκπαίδευση

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ, του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (πανεπιστημιούπολη Σερρών) σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:
“Μηχανική Μάθηση στη Ρομποτική και στην Εκπαίδευση”
που θα διεξαχθεί διαδικτυακά, μέσω του λογισμικού zoom, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021 και ώρα 10:00 π.μ.
Στην ημερίδα θα γίνει σύντομη παρουσίαση του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στη Ρομποτική και θα παρουσιαστούν θέματα που αφορούν στη Βιομηχανία και την έρευνα, καθώς και σύγχρονες προσπάθειες διδασκαλίας θεμάτων Μηχανικής Μάθησης στην Εκπαίδευση. Θα εισηγηθούν Καθηγητές, υποψήφιοι διδάκτορες και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συνδεθούν στην εικονική αίθουσα
https://bit.ly/3okOOPo

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα και η αφίσα της ημερίδας

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα του εαρινού εξαμήνου του ΠΜΣ Ρομποτικής, να κάνουν τις δηλώσεις των μαθημάτων που παρακολουθούν, μέσω της ηλεκτρονικής Γραμματείας. Οι δηλώσεις μαθημάτων θα παραμείνουν ανοικτές έως και 12-3-2021.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ενημερώνονται οι φοιτητές του τρέχοντος Κύκλου του ΠΜΣ Ρομποτικής, ότι η έναρξη των μαθημάτων του Εαρινού εξαμήνου 2020-2021 θα γίνει τη Δευτέρα 15-2-2021, σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Προγράμματος (βλέπε Ωρολόγιο Πρόγραμμα).
Τα μαθήματα θα γίνουν μέσω της διαδικτυακής Αίθουσας του ΠΜΣ Ρομποτικής. Η προσέλευση των φοιτητών είναι απαραίτητη.
Ο Διευθυντής του Προγράμματος
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΏΝ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 18/11/2020 θα γίνει η πρώτη ορκωμοσία Μεταπτυχιακών Φοιτητών του ΠΜΣ Ρομποτικής, οι οποίοι αποφοίτησαν έως 31/7/2020.
Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα διαδικτυακά, σύμφωνα με τις αναλυτικές οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην ανακοίνωση:
Θα σας περιμένουμε,
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής,
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν μαθήματα στο ΠΜΣ Ρομποτικής στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο 2020-2021, να συνδεθούν με την ηλεκτρονική Γραμματεία και να υποβάλουν δήλωση μαθημάτων. Οι δηλώσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι 20 Νοεμβρίου.
Ο Διευθυντή του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ Ρομποτικής συνεδρίασε σήμερα Παρασκευή 9/10/2020 και εξέτασε τις αιτήσεις που υπέβαλαν οι φοιτητές μετά την εγγραφή τους στο Πρόγραμμα, για την απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης.
Η επιτροπή, έλαβε υπόψη
1. Τις αιτήσεις 9 φοιτητών
2. Το Νόμο 4485/2017, άρθρο 35
3. Τη διαδικασία που ορίζει η Υ.Α. Αριθμ. 131757/Ζ1, ΦΕΚ 3387/10-8-2018
4. Την Υ.Α. 83842/Ζ1 ΦΕΚ 2726/3-7-2020, που ορίζει τα τρέχοντα εισοδηματικά κριτήρια
Με βάση τα παραπάνω η Επιτροπή αποφάσισε την απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης των φοιτητών που οι Αριθμοί Μητρώου τους αναφέρονται στον επισυναπτόμενο πίνακα (link).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να απευθυνθούν στον Διευθυντή του Προγράμματος.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής