ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν τα μαθήματα του ΠΜΣ Ρομποτικής με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως Εκπαίδευσης, λόγω της αναστολής μαθημάτων με φυσική παρουσία, να λάβουν υπόψη ότι η παρουσία τους καταγράφεται κανονικά, μόνον εφόσον η χρονική διάρκεια σύνδεσής τους στο σύστημα αντιστοιχεί με τη διάρκεια του μαθήματος. Σύνδεση ολίγων λεπτών δεν λαμβάνεται υπόψη ως παρουσία στο μάθημα.
Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής,
Ο Διευθυντής

ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΠΜΣ Ρομποτικής να λάβουν υπόψη ότι από Δευτέρα 30 Μαρτίου το διαδικτυακό μάθημα του ΠΜΣ Ρομποτικής θα μεταφερθεί σε νέα εικονική αίθουσα διδασκαλίας. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθούν οι νέες άδειες για το λογισμικό zoom, που προμηθεύτηκε το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος.
Έτσι, λοιπόν, από Δευτέρα και στο εξής, για την παρακολούθηση των μαθημάτων, οι φοιτητές θα συνδέονται με τη διεύθυνση:
https://zoom.us/j/871048035
Δεν απαιτείται καμία άλλη ενέργεια ως προς το λογισμικό.
Για το ΠΜΣ Ρομποτικής,
Ιωάννης Καλόμοιρος

Ρ202 – Μηχανική Ευφυΐα

Την Τετάρτη 18 Μαρτίου στις 16:00 θα γίνει (διαδικτυακά) το πρώτο μάθημα της δεύτερης ενότητας που αφορά τα ασαφή συστήματα.

Η εξέταση της πρώτης ενότητας εξελικτικής υπολογιστικής θα γίνει αργότερα, σύμφωνα με επόμενη ανακοίνωση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΩ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Οι φοιτητές του ΠΜΣ Ρομποτικής, οφείλουν να συνδέονται στο σύστημα τηλεδιάσκεψης χρησιμοποιώντας το πραγματικό τους όνομα και όχι κάποιο ψευδώνυμο, ώστε να καταγράφεται κανονικά η παρουσία τους.
Επίσης, ας ληφθεί υπόψη, ότι οι καθηγητές κάνουν ελέγχους της παρουσίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, μέσω των οποίων καταγράφεται η συνεχιζόμενη διαδικτυακή παρακολούθηση του μαθήματος, μέχρι το πέρας του. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν οι διαδικασίες, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την παρακολούθηση και να μην χαθεί το εξάμηνο.
Η διαδικασία τελεί υπό τον έλεγχο και την εξακρίβωση της Διοίκησης του ΔΙ.ΠΑ.Ε.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΣΤΟ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Καλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που παρακολουθούν το εαρινό εξάμηνο του ΠΜΣ Ρομποτικής, να κάνουν τις δηλώσεις μαθημάτων στην Ηλεκτρονική Γραμματεία.
Οι δηλώσεις θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ρ203, ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΨΗΛΩΝ ΕΠΙΔΟΣΕΩΝ

Καλούνται οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ρομποτική να επισκεφθούν άμεσα τη σελίδα e-learning του μαθήματος Ρ203-Σχεδίασης Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων:
Εκεί θα βρουν επείγουσες ανακοινώσεις, που τους καθοδηγούν για τα βήματα προετοιμασίας που απαιτούνται για το μάθημα. Επίσης, όσοι χρειάζονται, θα βρουν διδακτικό υλικό για τις προαπαιτούμενες γνώσεις.
Τέλος, οι φοιτητές πρέπει να ενημερωθούν για το αναλυτικό ημερολόγιο του μαθήματος. Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο που θα γίνει το Σάββατο 16 Μαΐου είναι υποχρεωτικό, και για το λόγο αυτό οι φοιτητές πρέπει να τακτοποιήσουν εγκαίρως τις τυχόν υποχρεώσεις τους, ώστε να μπορέσουν να προσέλθουν.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ “ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ”

Ενημερώνονται οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα “Εισαγωγή στη Ρομποτική και τα Αυτόματα Συστήματα”, ότι η σημερινή διάλεξη (13/1/2020) της δεύτερης ζώνης μαθημάτων αναβάλλεται, λόγω ξαφνικής ασθένειας του διδάσκοντα.
Η διάλεξη θα αναπληρωθεί σε συνεννόηση με του φοιτητές.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση: Έρευνα, Καινοτομία και Απήχηση στην Κοινωνία

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

“Η Ρομποτική στην Εκπαίδευση: Έρευνα, Καινοτομία και Απήχηση στην Κοινωνία”

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών, του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος στις Σέρρες.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι ανοιχτές Τεχνολογίες Ρομποτικής, που υιοθετεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ρομποτική και θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εργασίας της ομάδας Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής σε θέματα εισαγωγής της Ρομποτικής στην Εκπαίδευση. Επίσης, θα παρουσιαστούν προσπάθειες εισαγωγής της εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία, από εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής

Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΑΛΛΑΓΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Ρ101

Παρακαλούνται οι φοιτητές που παρακολουθούν το μάθημα Ρ101-Ενσωματωμένα Συστήματα, να ενημερωθούν για μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα μαθημάτων, σύμφωνα με το νέο ακαδημαϊκό ημερολόγιο, που επισυνάπτεται εδώ .

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος, Καθηγητής

ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΡΑΣΗ (Ρ104)

Ενημερώνονται οι φοιτητές του ΠΜΣ Ρομποτικής, που παρακολουθούν το μάθημα Ρομποτική Όραση (Ρ104) ότι η διάλεξη στις 9-12-2019 δεν θα γίνει, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του διδάσκοντα.
Τα μαθήματα θα γίνουν σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο που επισυνάπτεται εδώ.