Αναβολή διάλεξης μαθήματος Ρομποτικής Όρασης της 19/12/2018

Η διάλεξη του μαθήματος Ρομποτική Όραση της 19/12/2018 δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω κωλύματος του διδάσκοντα.

Οι διαλέξεις θα συνεχιστούν κανονικά από τις 9/1/2019 και θα γίνει αναπλήρωση στις 23/1/2019 και την ίδια ώρα, όπως προβλέπεται από το Ακαδημαϊκό Ημερολόγιο.

Ο διδάσκων

Αθανάσιος Νικολαΐδης

ΗΜΕΡΙΔΑ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: ΡΟΜΠΟΤ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ”

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ρομποτική, σας προσκαλεί στην ενημερωτική ημερίδα με θέμα:

“Κοινωνική ρομποτική: Ρομπότ κοινωνικής υποστήριξης”

που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου  2018 και ώρα 10:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί και Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.

Επισυνάπτεται η Αφίσα της Ημερίδας (link) αλλά και το πρόγραμμα (link)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Οι φοιτητές του ΠΜΣ στη Ρομποτική που παρακολουθούν το χειμερινό εξάμηνο μαθημάτων, μπορούν από Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 να συνδέονται με το σύστημα της Ηλεκτρονικής Γραμματείας και να κάνουν δηλώσεις μαθημάτων.
Οι φοιτητές πλήρους φοίτησης θα δηλώσουν τα τέσσερα μαθήματα του προγράμματος Σπουδών, ενώ οι φοιτητές μερικής φοίτησης θα δηλώσουν δύο από τα τέσσερα μαθήματα.
Το σύστημα θα μείνει ανοιχτό για τις δηλώσεις μαθημάτων επί δύο εβδομάδες.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ στη Ρομποτική
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Επιλογής απαλλάσσονται από τα τέλη φοίτησης πέντε από τους δεκαοκτώ εγγεγραμμένους φοιτητές του νέου Κύκλου του ΠΜΣ.
Η απαλλαγή γίνεται ακολουθώντας τη διαδικασία που ορίζει η ισχύουσα νομοθεσία με βάση την Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 131757/Ζ1 (ΦΕΚ τ. Β΄ 3387/10-8-2018).
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής “εδώ“.
Η παραπάνω απόφαση είναι υποκείμενη σε μεταβολές, με βάση στοιχεία που πιθανόν θα προκύψουν κατά τον λογιστικό έλεγχο που θα διενεργήσει το Ίδρυμα.
Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Διευθυντή του Προγράμματος.
 
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
 
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΕΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή του ΠΜΣ στη Ρομποτική καλεί με ιδιαίτερη χαρά τους νέους μεταπτυχιακούς φοιτητές, τους διδάσκοντες και τους παλιούς φοιτητές του ΠΜΣ, στην τελετή υποδοχής των φοιτητών του νέου Κύκλου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Ρομποτική.
Η τελετή υποδοχής θα λάβει χώρα στον 1ο όροφο του κτιρίου Μηχανικών Πληροφορικής, στο χώρο του Εργαστηρίου Αυτομάτου Ελέγχου και Ρομποτικής, τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018, ώρα 15:30.
Μετά το καλωσόρισμα των νέων μεταπτυχιακών φοιτητών, θα δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες για τα πρώτα βήματα και θα μοιραστούν οι φάκελοι του ΠΜΣ.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, την ίδια μέρα στις 16:00.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Ιωάννης Καλόμοιρος
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης για το νέο Κύκλο του ΠΜΣ Ρομποτικής, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος ενέκρινε τον πίνακα των επιτυχόντων, όπως αυτός περιλαμβάνεται στο Πρακτικό που επισυνάπτεται στην παρούσα ανακοίνωση (link).
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΜΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

Ενημερώνονται οι φοιτητές του ΠΜΣ Ρομποτικής ότι μετά από παράκληση της Διοίκησης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε η έναρξη των μαθημάτων όλων των Μεταπτυχιακών Τμημάτων να γίνει τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου και όχι στις 8 Οκτωβρίου, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Η αναβολή έχει σκοπό να ολοκληρωθούν οι ενέργειες διαχείρισης που πρέπει να γίνουν από τη Διοίκηση πριν από την έναρξη των μαθημάτων.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Β΄ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΠΜΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Γίνεται γνωστό ότι καθώς συνεχίζεται το ενδιαφέρον από υποψήφιους φοιτητές για την υποβολή αιτήσεων εγγραφής στο ΠΜΣ με τίτλο “Ρομποτική”, η Συντονιστική Επιτροπή του Προγράμματος αποφάσισε μικρή παράταση της προθεσμίας υποβολής, μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018.
Καθώς συμπληρώνεται πλέον ο αριθμός των θέσεων, δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν αυτής της νέας προθεσμίας.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ στη Ρομποτική
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΠΜΣ

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για θέματα απαλλαγής από δίδακτρα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που υπάρχει στο link.
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ
Ιωάννης Καλόμοιρος

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΜΣ ΣΤΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Καλούνται οι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Ρομποτική του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, να καταθέσουν τους φακέλους με τα δικαιολογητικά της υποψηφιότητάς τους. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:
*έντυπη αίτηση
* αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα
* αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος (με την αντίστοιχη αναγνώριση του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. εάν προέρχεται από πανεπιστήμιο του εξωτερικού)
* πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας (για όλα τα πτυχία) ή Παράρτημα Διπλώματος
* δύο συστατικές επιστολές
*αποδεικτικό γνώσης Ξένης Γλώσσας
*αντίγραφο διπλωματικής εργασίας σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (εφόσον έχει εκπονηθεί)
*επιστημονικές δημοσιεύσεις ή διακρίσεις (εάν υπάρχουν)
*αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)
*αποδεικτικό συμμετοχής σε Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών (εάν υπάρχουν).
Τα δικαιολογητικά που αφορούν την οικονομική κατάσταση του υποψηφίου θα προσκομιστούν μετά την ανακοίνωση της σειράς κατάταξης, με βάση τα παραπάνω δικαιολογητικά.
Τα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομιστούν στη Γραμματεία του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας ή να αποσταλούν στη διεύθυνση:
Γραμματεία Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής
(ΠΜΣ Ρομποτικής)
ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας
Τέρμα Μαγνησίας
62124 Σέρρες
Η προθεσμία για την κατάθεση φακέλων υποψηφιότητας λήγει στις 21-9-2018.Για διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του Τμήματος στο τηλέφωνο 23210-49341 ή στο email: robotics@teicm.gr
Ο Διευθυντής του ΠΜΣ Ρομποτικής
 
Ιωάννης Καλόμοιρος,
Αναπληρωτής Καθηγητής